הקמת חברות בשוויץ - עלויות שנתיות והגבלים

//

הקמת חברות בשוויץ – עלויות שנתיות והגבלים
שוויץ היא מדינה רפובליקה פדרלית וידועה רשמית כ"קונפדרציה השוויצרית". השטח הכולל שלה  הוא 41,300 קמ"ר, והיא מחולקת ל 26 קנטונים כאשר לכל קנטון ולכל קהילה יש מערכת מיסוי נפרדת ושונה. אוכלוסיית שוויץ מונה כ-7,300,000 אנשים המרוכזים בערים הגדולות של שוויץ, ביניהן ברן, ציריך,  באזל ועוד.

פדרליזם ודמוקרטיה הם שני העקרונות הדומיננטיים של החוקה השוויצרית עוד משנת  1874. חוקה זו קובעת שהקנטונים הם אלו שתינתן להם הסמכות להפעיל את כל הסמכויות של הממשלה, כאשר שלושת הגופים העיקריים של הממשלה הלאומית השוויצרית הם : בית הדין הפדרלי, המועצה הפדרלית והאסיפה הפדרלית.

שוויץ מתגאה, ובצדק, בכלכלה מודרנית וחזקה עם תוצר מקומי גולמי (תמ"ג) גבוה יותר בעשרה אחוז לעומת שאר המדינות במערב אירופה. המדינה נחשבת לרב-לשונית, יותר מאשר כל מדינה אחרת ביבשת ותושביה דוברי שפות רבות כגון: צרפתית, גרמנית, איטלקית, רומאנש ועוד, ולכל קבוצת אוכלוסייה יש את הניב המסוים שלה. האוניברסיטאות בשוויץ הן אוניברסיטאות בעלות הדירוג הגבוה ביותר בעולם, והפקולטות של לימודי משפטים נודעות ברחבי העולם.

עלויות שנתיות ומיסים לחברות בשוויץ
כאמור לעיל, שוויץ מחולקת ל-26 קנטונים, ןלכל אחד מהם מערכת מיסוי נפרדת ובה חוקי מס ותשלומים, הנהוגים בהם מזה שנים רבות. אולם, לגוף העליון שהיא הממשלה הפדראלית יש זכות התערבות והחלטה בכל הסכם ו/או חוזה/ ו/או עסקה, היא אחראית על כל נושאי סחר חוץ וכן בסמכותה להטיל מיסים או תשלומים על אחד הקנטונים. מצב זה יוצר פערים גדולים מאוד בין קנטון אחד לשני. במקביל, הממשלה הפדראלית אשר אחראית על הקנטונים  יכולה להתערב בכל עסקה בנושאי יבוא-יצוא, קיומם של חוזים והסכמים, והטלת מיסים שונים. התנהלות זו יוצרת מצב שיש קנטונים עם מערכת מיסוי נוחה לעומת קנטונים בהם המיסוי הגבוה מקשה על התושבים, אך אין הם יכולים לעשות דבר.

לשוויץ יש הסכמים עם מדינות רבות בעולם בכדי למנוע כפילויות מס, כדוגמת: בלגיה, קנדה, צרפת, פינלנד, הונגריה, שבדיה, ארה"ב ועוד ארצות רבות אחרות. השקעות בשוויץ קורצות לכל משקיע שכן הבנקים בשוויץ מציעים השקעה סולידית כאשר ברקע יש גב של מדינה בעלת יציבות פוליטית וסודיות מוחלטת לפרטי המשקיעים. המטבע בו מתנהל הסחר הוא הפראנק השוויצרי (CHF), אך לעיתים מתנהל סחר גם במטבעות נוספים.  שוויץ נחשבת להיות המרכז הגדול ל-off shore  בעולם, ומתנהל בבנקים שלה כ-30% מההשקעות הפרטיות בעולם. בשוויץ 2 בנקים גדולים החולשים על כל הכלכלה במדינה ועוד עשרות רבות של בנקים בבעלות פרטית.

הגבלות על המסחר
חברה המאוגדת בשוויץ לא יכולה לנהל עסקי בנקאות, ביטחון, ביטוח,  קרנות השקעה, ניהול כספים, או כל פעילות אחרת אשר יכולה להעיד על קשר עם מימון, כספים או בנקאות .למעשה, לחברה המאוגדת בשוויץ יש את אותן הסמכויות כמו לאדם פרטי. דירקטורים / מנהלים, חייבים להיות אזרחים ותושבי שוויץ.